Home |EPDM toebehoren | Firestone tapes

 

    EPDM tapes

 

De tapes gebruikt u bij een EPDM dak voor de waterdichte afwerking van details, voor lasverbindingen, voor hoeken en voor het reparaties. De zelfklevende laag wordt geactiveerd door de EPDM primer. Druk de zelfklevende tapes altijd goed aan met een EPDM aandrukrol.

Formflash

Formflash heeft als eigenschap dat u het met de handen in verschillende vormen kan duwen. Formflash heeft geen geheugen en er ontstaat geen spanning in het materiaal. Zo kan formflash zelfs worden gebruikt rondom hoeken. Gebruik Formflash voor afdichting van hoeken, dakdoorvoeren en voor reparaties. De zelfklevende laag van de Formflash activeert u met een primer.

 • Formflash Buitenhoek
  Bekijk video

  BossCover Formflash buitenhoek (Ø22)

   11,65 incl. btw
 • Quick Seam Formflash

  BossCover Formflash (rol)

  Vanaf:  90,00 incl. btw
 • BossCover Formflash Patch

  Bosscover Formflash Patch (45 cm x 45 cm)

   21,50 incl. btw

BossCover SA Flashing

De SA Flashing is een stevige (gevulcaniseerde) EPDM met een zelfklevende laag. De SA Flashing gebruikt u voor het waterdicht inwerken van o,a. hemelwaterafvoeren, kabeldoorvoeren en ontluchtingskappen. De zelfklevende laag wordt geactiveerd met een EPDM primer. 

 • SA Flashing

  BossCover SA Flashing Patch (45 cm x 45 cm)

   24,35 incl. btw

Splice Tape en Coverstrip (tape tbv lasnaadverbindingen)

De Splicetape en de Coverstrip kunt u beide gebruiken voor het maken van een waterdichte verbinden van twee stukken EPDM.  De Splicetape is tweezijdig zelfklevend en verwerkt u tussen twee stukken EPDM. De Coverstrip is iets eenvoudiger te verwerken. Coverstrip  heeft één zelfklevende laag, deze strip brengt u aan over een lasnaad. De zelfklevende activeert u met een EPDM primer

Mechanische bevestiging: Perimeterstrip (kimbevestiging) en RMA strip

De Perimeterstrip gebruikt u als kimbevestiging. Als vuistregel geldt dat voor daken groter dan 100m²  extra aandacht nodig is voor de kimfixatie. De RMA strip maakt het mogelijk om een dak geheel of gedeeltelijk mechanisch aan te brengen, dat wil zeggen dat u de EPDM met schroeven en drukverdeelplaatjes bevestigd zonder toepassing van lijm.

 • BossCover Perimeterstrip

  Bosscover Perimeterstrip 15 cm x 30,5 meter

   328,30 incl. btw
 • BossCover RMA strip

  BossCover RMA strip 25,4 cm x 30,5 meter

   471,72 incl. btw

Primer

Bij alle EPDM tapes gebruikt u een EPDM primer om de zelfklevende laag te activeren. Primer goed roeren. Breng de EPDM Primer aan met een primerpad.  

 • BossCover EPDM Primer

  Bosscover EPDM Primer

  Vanaf:  16,00 incl. btw
 • Primerpad met houder

  Primer benodigdheden

  Vanaf:  3,50 incl. btw

EPDM tape wordt gebruikt voor het aan elkaar hechten van twee stukken EPDM folie. Hiermee maakt u uw dak waterdicht en zorgt u dat alles goed op elkaar aansluit. Daarnaast kunt u het ook gebruiken voor het afwerken van lasverbindingen, voor hoeken en voor reparaties. Onze EPDM tapes hebben een zelfklevende laag die geactiveerd wordt door EPDM primer.

Zelfklevende EPDM tape

De zelfklevende EPDM tape kan worden aangebracht met behulp van primer en een aandrukrol. U brengt dus eerst de primer aan, waarna u de tape daarover heen plakt en goed aandrukt met de aandrukrol. De primer activeert de zelfklevende laag en dan is het dus aan u om het zo strak mogelijk aan te drukken.

Formflash EPDM tape

Voor lastige plekken zoals de hoeken van uw dak kunt u het best een van de Formflash tapes gebruiken. Deze tape heeft als bijzondere eigenschap dat het met de handen gemakkelijk in verschillende vormen geduwd kan worden, zonder dat er spanning in het materiaal komt. Formflash heeft geen geheugen en zal dus weer in de oude staat terugkomen als u het niet vastplakt. Dankzij deze eigenschappen kan het zelfs gebruikt worden voor het afdichten van hoeken en dakdoorvoeren en is het ook geschikt voor reparaties.

Quick Seam SA Flashing

Voor het waterdicht inwerken van hemelwaterafvoeren, kabeldoorvoeren en ontluchtingskappen gebruikt u onze Quick Seam SA Flashing EPDM tape. Dit is een stevige, gevulcaniseerde EPDM tape met een zelfklevende laag. Ook deze zelfklevende laag wordt geactiveerd met een EPDM primer.

Splice Tape en Coverstrip

De Splicetape en de Coverstrip tape kunt u beide gebruiken voor het maken van een waterdichte verbinden van twee stukken EPDM. De Splicetape is tweezijdig zelfklevend en kan tussen twee stukken EPDM verwerkt worden. De Coverstrip is iets eenvoudiger te verwerken. De Coverstrip heeft één zelfklevende laag, die u aanbrengt over een lasnaad.

Perimeterstrip (kimbevestiging) en Primer

De FD Quick Seam Perimeterstrip gebruikt u als kimbevestiging. Een kimbevestiging of kimfixatie houdt in dat hiermee voorkomen wordt dat de EPDM folie lostkomt in de hoeken. Als vuistregel geldt dat voor daken groter dan 100m² extra aandacht nodig is voor de kimfixatie.

Bij alle EPDM tapes gebruikt u een EPDM primer om de zelfklevende laag te activeren. Voor u de primer gebruikt moet u het eerst goed roeren voor het beste resultaat. Vervolgens kunt u het aanbrengen met een primerpad, die u ook bij ons kunt bestellen.

EPDM tape bestellen

U kunt uw EPDM tape en ander toebehoren het best tegelijk bestellen met uw EPDM folie, zodat u alles in één keer bestelt en binnenkrijgt. U kunt er voor kiezen om uw bestelling thuis te laten bezorgen, maar als u het liever ophaalt bij onze vestiging in Leeuwarden dan kan dat ook. U kunt dat aangeven op het moment dat u de bestelling afrondt.

Vragen over onze tapes?

Heeft u nog vragen over onze EPDM tapes? Dan kunt u daarvoor gerust contact met ons opnemen. We helpen u dan graag verder. Ook voor advies voor het gebruik van de tape kunt u bij ons terecht.

Voor bedrijven en particulieren  ---  Levering uit voorraad  ---  Voor 13:00 uur besteld dezelfde dag verzonden

De waardering van www.EPDM-TIGT.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2528 reviews.