Home | PIR isolatie

 

    PIR-Isolatie

 

PIR Alu

Wat weinig mensen weten is dat niet alle isolatie zomaar geschikt is om EPDM op te verlijmen. Wil de EPDM goed hechten, dan is het van belang dat ook de cachering van de juiste aluminium kwaliteit is en dat de cachering zeer goed hecht aan de isolerende PIR. Om die reden verkopen wij  uitsluitend Firestone Resista isolatie voor het dak. Dit merk is getest en gegarandeerd in combinatie met de Firestone EPDM.

 Laagste prijs in Nederland

Om iedereen de kans te geven de perfecte PIR toe te passen in combinatie met EPDM hebben wij de prijzen zodanig verlaagd dat we met trots kunnen zeggen dat dit de laagste prijzen van Nederland zijn. Bestel met uw EPDM nu tegelijk ook de PIR en u bespaart ook nog op bezorgkosten.

 • Firestone PIR Isolatie

  Elevate (Firestone) ISOGARD PIR Isolatie 30mm

   6,71 incl. btw
 • Firestone PIR Isolatie

  Elevate (Firestone) ISOGARD PIR Isolatie 40mm

   7,19 incl. btw
 • Firestone PIR Isolatie

  Elevate (Firestone) ISOGARD PIR Isolatie 50mm

   8,28 incl. btw
 • Firestone PIR Isolatie

  Elevate (Firestone) ISOGARD PIR Isolatie 60mm

   9,58 incl. btw
 • Firestone PIR Isolatie

  Elevate (Firestone) ISOGARD PIR Isolatie 70mm

   10,79 incl. btw
 • Firestone PIR Isolatie

  Elevate (Firestone) ISOGARD PIR Isolatie 80mm

   12,00 incl. btw
 • Firestone PIR Isolatie

  Elevate (Firestone) ISOGARD PIR Isolatie 90mm

   13,22 incl. btw
 • Firestone PIR Isolatie

  Elevate (Firestone) ISOGARD PIR Isolatie 100mm

   14,44 incl. btw
 • Firestone PIR Isolatie

  Elevate (Firestone) ISOGARD PIR Isolatie 105mm (12 stuks)

   125,96 incl. btw
 • Firestone PIR Isolatie

  Elevate (Firestone) ISOGARD PIR Isolatie 120mm

   17,55 incl. btw
 • Firestone PIR Isolatie

  Elevate (Firestone) ISOGARD PIR Isolatie 140mm

   20,53 incl. btw

 Isolatie bevestigen 

Bevestiging van de isolatie op het dak kan op twee manieren: met PIR lijm of met PIR schroeven. De methode met PIR lijm werkt snel en is voordelig. Deze methode is echter niet toepasbaar wanneer er een PE folie wordt gebruikt als dampremmer. De PIR schroeven koopt u met een drukverdeelplaat, wij verkopen deze in verpakkingen van 250 stuks en van 50 stuks. Verkrijgbaar van 50mm tm 160mm. Grotere maten op aanvraag.

De PIR schroef XGH geeft extra grip in hout en is bij uitstek geschikt voor platen van 18mm dikte. Verkrijgbaar in lengtes 45mm tm 75mm.

Gebruik PUR voor het opvullen van ruimtes tussen isolatieplaten onderling en langs randen.

 • PIR schroef

  PIR schroef met drukverdeelplaat

  Vanaf:  13,93 incl. btw
 • PIR schroef

  PIR schroef XGH met drukverdeelplaat

  Vanaf:  16,05 incl. btw
 • Drukverdeelplaat

  Drukverdeelplaat

  Vanaf:  0,17 incl. btw
 • soudal str 250

  Soudal STR 250 pir lijm

  Vanaf:  11,75 incl. btw
 • Soudal PUR

  Soudal PUR

  Vanaf:  6,15 incl. btw

Isolatie – dampremmers

TIGT biedt u 2 soorten dampremmers. De Firestone V-Gard is een doorontwikkeld product voor situaties waar hoge eisen worden gesteld. Dit dampscherm heeft een zelfklevende laag en u brengt het aan met een primer. Voor andere situaties volstaat een dampremmende folie T200. Dampremmers past u toe onder de PIR isolatie.

 • Dampremmende folie T200

  Dampremmende Folie T200

  Vanaf:  32,50 incl. btw
 • dubbelzijdige tape

  Dubbelzijdige tape 50mm x 25m

   7,85 incl. btw
 • Firestone V-Gard dampscherm

  Firestone V-Gard Dampscherm

  Vanaf:  73,65 incl. btw
 • V-Gard primer

  V-Gard Primer

  Vanaf:  107,99 incl. btw

Niet elk isolatiemateriaal is geschikt om te plaatsen onder EPDM, maar PIR isolatie is dat gelukkig wel. Deze isolatieplaten beschikken over een toplaag waarop EPDM goed verlijmd kan worden. Deze toplaag, of cachering, is bij al onze PIR isolatieplaten van aluminium. Verlijmen op andere toplagen dan aluminium is niet mogelijk. Bij ons bespaart u bovendien op de kosten, we kunnen namelijk met trots zeggen dat we PIR isolatie aanbieden voor de laagste prijs van Nederland.

PIR isolatie van Firestone Resista

Bij ons vindt u PIR isolatieplaten van het A-merk Firestone Resista, waardoor u verzekerd bent van topkwaliteit. Dit merk is goedgekeurd en gegarandeerd in combinatie met onze Firestone EPDM LSFR. U koopt bij ons dus platen van goede kwaliteit die bovendien goed en gemakkelijk te verlijmen zijn met EPDM.

PIR alu isolatie

Alle isolatieplaten bij ons zijn voorzien van een aluminium cachering (toplaag), om ervoor te zorgen dat het goed te verlijmen is met EPDM. Hoe dikker de pir isolatie, hoe hoger de isolatiewaarde is. Bedenk dus voor u bestelt goed hoe belangrijk isolatie is voor uw dak.

Dikte en isolatiewaarde

De dikte van de PIR isolatieplaat bepaalt ook de isolatiewaarde van uw platen. Is het belangrijk dat het goed geïsoleerd is, dan kiest u voor een dikke plaat. U kunt bij ons kiezen uit tien verschillende diktes tussen de 30mm en de 140mm. Hierbij heeft de dunste plaat een isolatiewaarde van 1,30 (m2.K/W) en de dikste een isolatiewaarde van maar liefst 6,10 (m2.K/W).

Afmetingen

De PIR isolatieplaten zijn dus beschikbaar in verschillende diktes. De overige afmetingen zijn voor alle platen hetzelfde, namelijk 1200 bij 600 mm. Hoeveel u nodig heeft kunt u eenvoudig berekenen. Daarvoor deelt u het aantal vierkante meters door het oppervlakte van de PIR plaat. De oppervlakte van onze platen is 0,72, dus de rekensom bij een dakoppervlak van 20 vierkante meter is 20m2/0,72=28 platen. Omdat het altijd verstandig is rekening te houden met wat speling raden we aan nog een paar extra platen te kopen, zodat u ook de randen goed af kunt werken.

De laagste prijs van Nederland

Dat we u de beste kwaliteit aanbieden wil niet zeggen dat we daarom ook de hoogste prijzen vragen. Sterker nog, we kunnen met trots zeggen dat we de laagste prijzen van Nederland hanteren. U haalt dus topkwaliteit in huis voor een spotprijsje. Zo kan iedereen profiteren van de goede combinatie tussen EPDM en PIR isolatie.

PIR isolatie bestellen

U kunt PIR isolatie gewoon online bij ons bestellen. U kunt eenvoudig aangeven hoeveel platen u wilt bestellen, om ze vervolgens in uw winkelmandje te plaatsen. Voor elke isolatieplaat krijgt u daarnaast bulkkorting als u een bepaald aantal platen bestelt. Het verschilt per dikte hoe hoog het aantal platen moet zijn om in aanmerking te komen voor deze korting. Heeft u nog vragen over de PIR isolatieplaten of over uw bestelling, dan kunt u daarvoor gerust contact met ons opnemen.

Voor bedrijven en particulieren  ---  Levering uit voorraad  ---  Voor 13:00 uur besteld dezelfde dag verzonden

De waardering van www.EPDM-TIGT.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2528 reviews.