Home |EPDM toebehoren | Hemelwaterafvoer

 

    Hemelwaterafvoer

 

Uitloop met EPDM flap

De EPDM hemelwaterafvoer met flap vraagt de minste ervaring en technische vaardigheid. Deze HWA wordt daarom bijna altijd toegepast door klusbedrijven en particulieren die niet dagelijks een EPDM dak maken. De uitloop wordt ingewerkt met EPDM kit. Lukt altijd!

 • HWA EPDM onderuitloop

  EPDM hemelwaterafvoer onderuitloop

  Vanaf:  20,75 incl. btw
 • HWA zijuitloop voor EPDM

  EPDM hemelwater afvoer zijuitloop

   29,00 36,50 incl. btw
 • TIGT EPDM kit
  korting bij 12 of meer

  TIGT EPDM kit

   12,50 incl. btw

Hemelwaterafvoer met SA Flashing zelfklevend

De zelfklevende laag moet voorbewerkt met een Quick Primer. Deze methode is iets lastiger dan het inwerken van een HWA met behulp van kit. Het resultaat is echter beter omdat de zelfklevende laag een 1:1 verbinding aangaat met de onderliggende EPDM.

 • HWA PE zelfklevend

  HWA PE zelfklevend

  Vanaf:  40,00 incl. btw
 • HWA onderuitloop alu zelfklevend

  HWA Alu onderuitloop (zelfklevend)

   51,78 61,64 incl. btw

Hemelwaterafvoer alu en lood

Als materiaal voor een zijuitloop wordt ook vaak aluminium en lood toegepast. De zijuitloop van lood meestal in combinatie met een bitumen dak. De zijafvoer alu wordt in de bouw eigenlijk altijd een kiezelbak genoemd, om die reden hanteren wij hier ook deze benaming.

 • Kiezelbak alu 45 graden

  Kiezelbak alu

   19,15 34,35 incl. btw
 • HWA lood 90 gr

  Stadsuitloop lood

   34,85 43,75 incl. btw

Bladvangers

 Voorkom verstopping van de regenafvoerbuis. De bladvanger tegeldrager kunnen wij u aanbevelen. Deze wordt op zijn plaats gehouden door een 30×30 tegel. Voordeel van deze bladvanger is dat het doorstroom oppervlakte veel groter is en er dus veel minder snel verstopping op zal treden. 

 • Boldraadrooster

  Boldraadrooster

  Vanaf:  3,90 incl. btw
 • Bladvanger zijuitloop

  Bladvanger zijuitloop

   6,95 7,45 incl. btw
 • Bladvanger

  Bladvanger (tegeldrager)

   9,25 12,85 incl. btw

PVC hemelwaterafvoer

 • PVC uitloop

  PVC stadsuitloop

  Vanaf:  9,95 incl. btw
 • PVC vergaarbak

  Vergaarbak

  Vanaf:  13,95 incl. btw

Een hemelwaterafvoer (hwa) voor een EPDM dak zorgt er voor dat, zoals de naam al weggeeft, het water goed afgevoerd wordt. Hierdoor blijft er geen regen op het dak liggen en wordt voorkomen dat er lekkage ontstaat of dat er iets verstopt raakt. Hemelwaterafvoeren zijn er met een onderuitloop of een zijuitloop, afhankelijk van waar het geplaatst moet worden.

Hemelwaterafvoer onderuitloop

Als u het water recht naar beneden wilt laten afvoeren kiest u voor een hwa met onderuitloop. Dit zijn EPDM hemelwaterafvoeren met een ronde opening waardoor het water goed recht naar onderen kan lopen. Deze afvoeren zijn beschikbaar met de volgende diameters voor de openingen: 32 mm, 50 mm, 63 mm, 75 mm, 90 mm, 110 mm en 125 mm. De meest gekozen diameters zijn die van 63 mm en 75 mm.

Om de hwa met onderuitloop aan te leggen maakt u eerst een gat in het dak op de plek waar u het water wilt laten afvoeren. Vervolgens legt u de EPDM en knipt u een ronde opening op die plek waarna u de hemelwaterafvoer met flap bevestigt met kit.

Hemelwaterafvoer zijuitloop

Als u het water door de zijkant van een opstaande (dak)rand wilt afvoeren gebruikt u een afvoer met zijuitloop. Dit is geschikt voor daken met een rechte of schuine opstand. Wanneer u bij de dakopstand gebruik maakt van een mastiekschroot kiest u voor een 45 graden afvoer. Voor een EPDM dak wordt echter meestal geen mastiekschroot toegepast en dan kiest u voor een 90 graden afvoer. U kunt bij ons kiezen uit hemelwaterafvoeren met een diameter van 60-80 mm en 60-100 mm en met een hoek van 45 of 90 graden. Het aanbrengen van het gat in het dak en de EPDM gebeurt op dezelfde manier als bij een hemelwaterafvoer met onderuitloop.

Uitloop met EPDM flap

De EPDM hemelwaterafvoeren met flap vraagt de minste ervaring en technische vaardigheid. Deze hwa wordt daarom bijna altijd gebruikt door klusbedrijven en particulieren die niet dagelijks een EPDM dak maken. De uitloop wordt ingewerkt met EPDM kit. Lukt altijd!

Zelfklevende hwa

Naast de EPDM hemelwaterafvoeren met flap hebben we ook een zelfklevende variant. Deze is wat moeilijker te plaatsen. Hiervoor dient u primer aan te brengen met een primerpad. Goed aanrollen met een EPDM roller is vereist. Ze zijn verkrijgbaar in vijf verschillende diameters: 50 mm, 63 mm, 75 mm, 95 mm en 110 mm.

Bladvangers

Een veel voorkomend probleem bij de afwatering van uw dak is dat er bladeren op komen te liggen. Heeft u dus een boom in de buurt van uw dak staan, dan is het verstandig hiervoor bladvangers te plaatsen die u kunt koppelen aan de hemelwaterafvoeren. Zorg dan dus wel dat u ze ook regelmatig leeghaalt. 

Hemelwaterafvoer bestellen

Uw hemelwaterafvoer bestelt u natuurlijk gewoon bij EPDM TIGT. U kunt op deze pagina alles vinden wat u ervoor nodig heeft en plaatst het eenvoudig in uw winkelmandje. Let daarbij goed op dat u alles in de juiste afmetingen en aantallen bestelt. Als u daar twijfels bij heeft kunt u gerust contact met ons opnemen, onze experts helpen u graag verder!

Voor bedrijven en particulieren  ---  Levering uit voorraad  ---  Voor 13:00 uur besteld dezelfde dag verzonden

De waardering van www.EPDM-TIGT.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2466 reviews.