Home | EPDM dakbedekking

 

EPDM dakbedekking

 

Bossscover EPDM  LSFR-E  brandveilig (1,14 mm)

De Bosscover EPDM met de toevoeging LSFR-E is een EPDM die gegarandeerd aan alle eisen van het bouwbesluit voldoet. Wij leveren de EPDM uit eigen voorraad. EPDM heeft geen onder of bovenzijde. Kies eerst de juiste breedte en bestel dan de lengte. Voorbeeld: voor een dak met de lengte 6 meter en breedte 4 meter, kiest u de rolbreedte 6,10 meter en bestelt u hiervan 4 meter. Voor het leggen van de EPDM maakt lengte of breedte geen verschil, dit heeft uitsluitend betrekking op de rolbreedte.  

Tevens leverbaar: breedte 12,20 en 15,25 meter. Bel ons voor overleg. 

  VRAAG LSFR ECHTHEIDS CERTIFICAAT !

 • EPDM LSFR-E

  EPDM LSFR (2,44 meter breed)

   11,49 incl. btw per m2
 • EPDM LSFR-E

  EPDM LSFR (3,05 meter breed)

   11,49 incl. btw per m2
 • EPDM LSFR-E

  EPDM LSFR (3,66 meter breed)

   11,49 incl. btw per m2
 • EPDM LSFR-E

  EPDM LSFR (4,58 meter breed)

   11,49 incl. btw per m2
 • EPDM LSFR-E

  EPDM LSFR (5,08 meter breed)

   11,49 incl. btw per m2
 • EPDM LSFR-E

  EPDM LSFR (6,10 meter breed)

   11,49 incl. btw per m2
 • EPDM LSFR-E

  EPDM LSFR (7,62 meter breed)

   11,49 incl. btw per m2
 • EPDM LSFR-E

  EPDM LSFR (9,15 meter breed)

   11,49 incl. btw per m2

EPDM ST.  Ook te gebruiken als vijverfolie.

De EPDM ST heeft niet de LSFR certificering en is daardoor goedkoper.  De EPDM ST is voor de rest kwalitatief gelijkwaardig aan de LSFR versie. De ST komt overeen met de EPDM zoals veel webshops, onder andere van Europese EPDM, deze verkopen. Deze EPDM kan ook als vijverfolie worden toegepast.

Tevens leverbaar: breedte 12,20 en 15,25 meter. Bel ons voor overleg.

 • EPDM LSFR-E

  EPDM ST (3,05 meter breed)

   10,19 incl. btw per m2
 • EPDM LSFR-E

  EPDM ST (6,10 meter breed)

   10,19 incl. btw per m2
EPDM rest

TIP: EPDM reststukken

Heeft u al gekeken op onze pagina met reststukken? Wij bieden EPDM restanten aan met heel veel extra voordeel. Klik hier voor de beschikbare reststukken

EPDM dakbedekking is een rubber dakbedekking die uitermate geschikt is voor platte en licht hellende daken. Het is een relatief eenvoudig aan te brengen bedekking en staat bekend om zijn stevigheid en lange levensduur. U vindt EPDM bij ons in verschillende types (EPDM LSFR-E en EPDM ST) en veel verschillende rolbreedtes, zodat er altijd een geschikte EPDM dakbedekking voor uw dak te vinden is.

Wat is EPDM?

EPDM staat voor de eerste letters van de synthetische rubbers waarvan het gemaakt is: Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Deze stoffen samen vormen een nieuw soort synthetisch rubber dat perfect is voor uw dakbedekking. EPDM dakbedekking heeft een hoge elasticiteit en is bovendien erg goed bestand tegen diverse weersomstandigheden. De structuur van deze rubber dakbedekking zorgt er daarnaast voor dat het ook nog eens gemakkelijk te plaatsen is. Niet voor niets dus dat vele daken tegenwoordig een EPDM dakbedekking hebben.

Bosscover EPDM LSFR-E dakbedekking

U wilt natuurlijk aan alle eisen van het bouwbesluit en de overheid voldoen bij het plaatsen van uw EPDM dakbedekking. Voor dakbedekking op of bij uw woning is het LSFR-E certificaat vereist. LSFR staat voor ‘Low Slope Fire Retardant’, wat vrij vertaald betekent ‘brandvertraging bij een lage helling’. Dit houdt in dat een EPDM LSFR-E dakbedekking geen vlam vat als er bijvoorbeeld vonken of vuurwerk op vallen.

EPDM LSFR-E dakbedekking is bij ons beschikbaar in breedtes tussen 2,44 meter en 9,15 meter. Daarnaast zijn ze ook leverbaar in een breedte van 12,20 meter of 15,25 meter, daarvoor kunt u contact met ons opnemen.

LSFR-E certificaat

Als u bij ons EPDM LSFR-E dakbedekking koopt kunt u daarbij op aanvraag ook een certificaat krijgen. Wij raden aan dit altijd te doen, het kan namelijk van belang zijn voor de verzekering én u weet zo zeker dat u een Low Slope Fire Retardant dakbedekking heeft. Het aanvragen van het certificaat kunt u gewoon doen op het moment dat u de bestelling afrondt. De certificaten ontvangt u na afloop van de maand per email.

EPDM ST dakbedekking

EPDM dakbedekking komt er in meerdere varianten, naast de LSFR-E is er ook nog de ST. Deze variant is wat goedkoper en dit komt omdat het niet voldoet aan de LSFR-E eisen, dit type EPDM dakbedekking is dan ook niet toegestaan voor daken op of rond uw huis. Deze variant kan op eigen risico wel gebruikt worden voor bijvoorbeeld een overkapping in uw achtertuin. Daarnaast wordt dit type EPDM ook vaak gebruikt als vijverfolie om de vijverbodem mee te bedekken.

We bieden de EPDM ST dakbedekking aan in een rolbreedte van 3,05 meter tot 6,10 meter. In overleg kunt u ook een rol bestellen met een breedte van 12,20 meter of 15,25 meter. Neem daarvoor contact met ons op.

De voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking heeft talloze voordelen voor platte of licht hellende daken:

 • Het gaat meer dan 50 jaar mee
 • Gaat niet in kwaliteit achteruit onder invloed van Uv-straling of regen
 • EPDM legt u in veel gevallen uit 1 stuk, zonder verbindingsnaden 
 • Gemakkelijk te leggen voor dakdekkers en handige doe-het-zelvers
 • Het wordt niet gebrand, maar gelijmd

Hoeveel heb ik nodig?

Omdat EPDM dakbedekking strak gelegd wordt heeft u niet veel overschot nodig. Kies dus voor de rolbreedte die het best past bij uw dak. Heeft u bijvoorbeeld een dak van 6 meter bij 4 meter, dan bestelt u 4 meter van een rol met rolbreedte 6,10 meter. Voor het leggen van de EPDM maakt lengte of breedte geen verschil. Voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.

Voor bedrijven en particulieren  ---  Levering uit voorraad  ---  Voor 13:00 uur besteld dezelfde dag verzonden

De waardering van www.EPDM-TIGT.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1443 reviews.