Anjo ontluchting Ø 150-160 mm dubbelwandig met kap

 58,25 incl. btw


Anjo dubbelwandige ontluchting. Geef hieronder de gewenste aantallen in en klik op bestel.


De ontluchting Ø 150-160 mm dubbelwandig bestaat uit een aluminium plaat met een dubbelwandige geïsoleerde afvoer en een PP kap. De isolatie voorkomt condensvorming. De ontluchting Ø 150-160 mm alu dubbelwandig is van het kwaliteitsmerk ANJO.

Aanbrengen van de ontluchting alu dubbelwandig

Wanneer u de ontluchting ontvangen heeft controleert voor de zekerheid eerst of u de juiste maat heeft voor de luchtafvoerbuis die u wilt bevestigen op de doorvoer. Ga daarna als volgt te werk. Maak een opening in het dak, waarna u de EPDM aanbrengt. Is de EPDM gelegd, knip of snij in een ronde vorm de opening vrij in het EPDM. Schroef hierna de plaat vast op het platte dak. Hierna moet alles nog waterdicht afgewerkt. Om dit te doen gebruikt u een SA Flashing. Dit is een gevulcaniseerd stuk EPDM met een afmeting van 45 x 45 centimeter, die u over de plakplaat aanbrengt. Knip ook in de SA Flashing een ronde opening, leg daarna de SA Flashing over de ontluchting Ø 150-160 mm alu dubbelwandig en teken met een aftekenstift op het EPDM af waar de SA Flashing komt.

Neem de SA Flashing terug en breng EPDM primer aan op het afgetekende oppervlak. Breng ook primer aan op de aluminium onderplaat van de doorvoer. Wanneer de primer droog is legt u de SA Flashing weer terug over de doorvoer met de plastic zijde naar onderen. U verwijderd nu voorzichtig een helft van de plasticfolie waarmee de zelfklevende onderlaag is afgeschermd en rolt met een aandrukroller de SA Flashing stevig aan. Herhaal dit voor de tweede helft van de plasticfolie. Werk voorzichtig. want vast = vast. Tenslotte brengt u langs de randen van de SA Flashing nog een ril kit aan.

Als alternatief kunt u de ontluchting ook inwerken met een stuk EPDM van 45 x 45 centimeter. Deze brengt u met EPDM kit aan over de alu plaat. Dit alternatief is sneller en goedkoper, maar is minder toekomstbestendig.

Bestel bij TIGT

TIGT levert uitsluitend producten van A-kwaliteit zoals de vakman die gebruikt. Bestelt u voor 13:00 uur dan verzenden wij nog dezelfde werkdag. Bel ons voor verder advies.