Firestone V-Gard Dampscherm

Vanaf:  73,65 incl. btw

Home | Isolatie | V-Gard


Wij adviseren Firestone V-Gard specifiek voor daken boven een badkamer, keuken of andere vochtige ruimtes. Het V-Gard Dampscherm voorkomt het doordringen van condensatievocht in de isolatie.

De V-Gard heeft een bitumineuze zelfklevende onderlaag. Breng eerst de V-Gard Primer aan op het dakoppervlak.

Breedte 1 meter; Leverbaar in lengtes van 5 meter en 50 meter.


 73,65 incl. btw
 584,65 incl. btw
Categorie:

Het Firestone V-Gard dampscherm is ontworpen om gebruikt te worden als dampscherm in Firestonedakbedekkingssystemen. Het bestaat uit een versterkte aluminiumfolie met een zelfklevende bitumineuze onderlaag. De glasvezelversterking zorgt ervoor dat het membraan zeer sterk is, wat uitstekende mechanische prestaties garandeert. De afgelopen jaren is er een duidelijke trend ontstaan voor het ontwikkelen van meer energie-efficiënte gebouwen. Dit komt ook door nieuwe bouwvoorschriften. Het dak is een groot onderdeel van de gebouwschil en heeft daarom veel invloed op de energiestroom in en uit het gebouw. V-Gard speelt hierbij een belangrijke rol. Het dampscherm beperkt luchtlekken, daarmee maakt u het gehele gebouw energie-efficiënter.

V-Gard™ eigenschappen en installatie

V-Gard biedt een uitstekende dampbarrière, met een dampdiffusieweerstand uitgedrukt in Sd (equivalente luchtlaagdikte) van >1500 m.

De installatie van Firestone V-Gard is onderdeel van een éénlaagsconcept: het is een 100% koud en gebruiksvriendelijk proces waar geen open vuur voor nodig is. U kunt V-Gard  op de meeste ondergronden zoals beton, multiplex, OSB en metaal aanbrengen. U gebruikt hiervoor een speciale V-Gard primer. Let op: bij toepassing op metalen ondergronden is geen primer nodig. De beschermlaag verwijderd u eenvoudig en het aanbrengen kan door twee personen worden gedaan. Raadpleeg hier de verwerkingsvoorschriften.

Uitstekende ondergrond voor het aanbrengen van isolatie met PU-Isolatielijmen

Het voorbehandelde oppervlak van V-Gard is ideaal voor het aanbrengen van isolatieplaten. De isolatieplaten verlijmd u eenvoudig met isolatie schuimlijm zoals de Soudal STR250 PIR lijm.

Firestone: één leverancier

Gebruikt u V-Gard dan bent u verzekerd van hoge kwaliteit. Firestone levert ook EPDM en lijm, waardoor alle dakcomponenten onder garantie vallen van één fabrikant.

V-Gard™ bestellen

TIGT levert alle producten uit voorraad. Bestel eenvoudig al uw EPDM en EPDM toebehoren bij TIGT. Wij zijn huisleverancier van honderden bedrijven die zich iedere dag weer toeleggen op het aanbrengen van een kwalitatief hoogwaardig dak. Vragen? Bel ons voor advies.

Andere suggesties…

  • Dampremmende folie T200

    Dampremmende Folie T200

     32,50 49,00 incl. btw