Wat is PIR-isolatie?

Home » Blogs » Dakbedekking » Wat is PIR-isolatie?

Weet u net waar EPDM voor staat en wat het is, komt er weer een nieuwe term bij: PIR-isolatie. PIR staat voor polyisocyanuraat, een kunststof die ideaal is voor isolatie. En wat het nog beter maakt, het is perfect om te plaatsen onder een EPDM dak. Niet elk isolatiemateriaal is daar namelijk geschikt voor. Wat PIR-isolatie precies is en hoe u het kunt gebruiken leest u in deze blog.

PIR-isolatie

Laten we bij het begin beginnen: wat is PIR-isolatie nou precies? Als gesproken wordt over PIR-isolatie gaat het over de isolatieplaten die gemaakt zijn van polyisocyanuraat. Nu zal dat woord u niet zoveel zeggen, maar het is een kunststof en bovenal hoogwaardig isolatiemateriaal. De isolatieplaten zijn relatief dun, maar wel enorm isolerend. Daarom zijn ze zo populair en deze eigenschappen maken ook dat ze geschikt zijn voor EPDM-daken.

PIR-isolatie voor uw dak

PIR-isolatieplaten zijn ook geschikt voor wand- en vloerisolatie, maar wordt voornamelijk gebruikt om daken te isoleren. Vanwege het materiaal en de dikte van de platen is het een veelgebruikt materiaal bij EPDM-daken. De isolatieplaten  plaats u aan de bovenzijde van het dak. Het dak is  een belangrijke plek om te isoleren, warmte trekt immers naar boven en veel warmte gaat dan ook verloren via het dak. Maar niet meer als u PIR-isolatie gebruikt!

De voordelen

U vraagt zich wellicht af, wat is het voordeel van PIR-isolatie ten opzichte van andere isolatiematerialen? Dat zit ‘m voornamelijk in de hoogwaardige kwaliteit in combinatie met de dunne platen. U kunt uw dak goed isoleren, zonder dat u daarbij veel ruimte hoeft te verspillen. Een ander groot voordeel is dat het geschikt is voor EPDM-daken. Dit type dakbedekking wint al jarenlang enorm aan populariteit en wordt vandaag de dag voor veel platte en licht hellende daken gebruikt in Nederland.  Daarnaast kunt u ook nog een damp- of vochtremmede folie aanleggen onder de PIR-isolatieplaten.

Beschikbaar in verschillende diktes

PIR-isolatieplaten zijn dus vooral handig vanwege de geringe dikte van de platen. Wel heeft u de keuze uit verschillende diktes, waarbij logischerwijs de dikkere platen beter isoleren. U kunt dus zelf kiezen wat u nodig heeft op basis van het gebouw waar het komt te liggen, de rest van de isolatie van het gebouw en natuurlijk ook op basis van de kosten.

Meer weten over PIR-isolatie?

De vraag ‘Wat is PIR-isolatie?’ is inmiddels al beantwoord, maar het kan heel goed zijn dat u nog aanvullende vragen heeft. Hoe u PIR-isolatieplaten het best kunt aanbrengen bijvoorbeeld, en welke dikte u nodig heeft voor uw dak. Stel dit soort vragen gerust aan onze klantenservice. Daar zitten experts die u exact kunnen vertellen wat u nodig heeft en ook gedegen advies kunnen geven. Neem ook zeker even een kijkje door het aanbod PIR-isolatieplaten van EPDM TIGT.

Vragen? Neem contact met ons op

De waardering van www.EPDM-TIGT.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2528 reviews.