Goede dakbedekking op uw schuur: onmisbaar voor een lange levensduur

Home » Blogs » Dakbedekking » Goede dakbedekking op uw schuur: onmisbaar voor een lange levensduur

De schuur: de plek voor de klusser, de creatieveling, de verzamelaar en de fietsenliefhebber. Waar u het ook voor gebruikt, u wilt er droog bijzitten, dus goede dakbedekking voor uw schuur is onmisbaar. Heeft u een oude schuur waarvan het dak toe is aan vervanging, of bouwt u een nieuwe schuur? Ga dan voor EPDM dakbedekking! Dit materiaal is makkelijk te leggen, waterdicht en bovendien in de meeste gevallen brandbestendig. Lees hier waarom u EPDM op het dak van uw schuur moet hebben.

Perfect voor platte en licht hellende daken

Het overgrote deel van de schuurtjes heeft een plat, of hooguit licht hellend dak. Ideaal natuurlijk, maar een plat dak betekent ook dat er makkelijk water op blijft liggen. Bij oude daken leidt dit vaak tot lekkage; bij EPDM gelukkig niet. EPDM is een waterdicht soort rubber en een bijkomend voordeel is dat u er ook gemakkelijk hemelwaterafvoeren in aanbrengt die zorgen dat het water goed weggevoerd wordt. Ook de afwerking van de randen is eenvoudig met dakrandafwerking.

Relatief eenvoudig aan te brengen

Voor iedere handige doe-het-zelver moet het mogelijk zijn om een EPDM dakbedekking op een schuur te leggen. In de meeste gevallen legt u het uit 1 stuk, waarbij het dus zaak is het goed af te snijden en goed strak aan te brengen. Anders dan bij andere dakbedekking voor de schuur wordt hierbij gebruik gemaakt van lijm, het wordt er niet op gebrand. Om u daarbij te helpen is er bovendien voldoende gereedschap en ander toebehoren voor EPDM te vinden. Het is dan ook geen verrassing dat veel daken tegenwoordig met EPDM bedekt zijn.

Brandbestendige dakbedekking voor uw schuur

Als u kiest voor EPDM LSFR-E dakbedekking voor uw schuur houdt u naast water ook vuur buiten de deur. Dit type voldoet namelijk aan alle eisen van het bouwbesluit en de overheid voor daken op of rond uw huis. Met EPDM LSFR-E vat uw dak geen vlam als bijvoorbeeld vonken op spatten of vuurwerk op valt. Ook bij grotere vuurbronnen biedt het bescherming door de vuurvertragende eigenschappen van het materiaal.

Het gaat lang mee

Als u uw droomhuis heeft gevonden en daar ook uw droomschuur heeft laten bouwen, dan wilt u natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten. En dat komt goed uit, want EPDM dakbedekking voor uw schuur gaat meer dan 50 jaar mee. U hoeft er dus niet meer naar om te kijken als het eenmaal gelegd is en kunt gewoon rustig gaan genieten uw favoriete ‘schuurbezigheden’. Ook op plekken waar het dak veel te maken krijgt met zonlicht, regen of andere weersomstandigheden gaat EPDM lang mee, het is er namelijk voor gemaakt om zijn kwaliteit te behouden.

Hulp of tips nodig?

Bent u niet overtuigd van uw eigen dakdekker-skills of heeft u advies nodig bij de EPDM dakbedekking voor uw schuur? Dan is EPDM TIGT de plek waar u moet zijn! Onze experts helpen u graag verder bij al uw vragen. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice.

Vragen? Neem contact met ons op

De waardering van www.EPDM-TIGT.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2465 reviews.