EPDM spuitlijm: een must of niet?

Home » Blogs » Dakbedekking » EPDM spuitlijm: een must of niet?

Er zijn meerdere manieren om EPDM lijm aan te brengen en spuiten is er daar een van. Maar is EPDM spuitlijm een must? Wel bij kleine oppervlaktes, randen en andere kleine afwerkingen. Lees er in deze blog meer over!

Het maakt het een stuk makkelijker

Spuitlijm biedt u het voordeel dat u snel, maar met precisie lijm aan kunt brengen op plekken waar u de EPDM wilt leggen. Dat het met een spuitbus makkelijker gaat dan wanneer u het handmatig moet aanbrengen spreekt voor zich natuurlijk. Lees vooraf wel goed de handleiding van uw spuitbus door, zodat u zeker weet dat u het op de juiste manier gebruikt. Denk bijvoorbeeld ook aan de wind en andere weersomstandigheden, u wilt niet dat de lijm terug in uw gezicht waait.

Sneller gebruiksklaar

Het aanbrengen met spuitlijm scheelt u dus al tijd dankzij de spuitbus, maar spuitlijm is ook nog eens sneller gebruiksklaar! Als u handmatig contactlijm aanbrengt duurt het 20 minuten voor u de EPDM kunt leggen, bij spuitlijm is dit slechts enkele minuten. Omdat het vooral geschikt is voor kleine oppervlaktes EPDM, zoals randen of kleine dakdelen kan dit u al snel veel kostbare tijd schelen, erg handig!

Tweezijdig aanbrengen

Spuitlijm wordt aan beide zijdes aangebracht voor een zo goed mogelijk resultaat. Dus zowel op het dak waar u de EPDM wilt leggen, als op de EPDM zelf. Aan beide kanten laat u het dus eerst een paar minuutjes indrogen, waarna u de EPDM strak over het dak legt. Vervolgens gaat u er nog met een roller overheen om te zorgen dat alles goed aan elkaar hecht en uw dak dus echt goed vast zit en waterdicht is.

Spuitlijm voor het gehele dak?

Omdat spuiten nou eenmaal gemakkelijker is, gebruiken professionals spuitlijm uit een drukvat. Een drukvat bevat voldoende lijm voor ongeveer 80 m2. U koopt bij TIGT voordelig een complete startersset inclusief pistool en slang. Beschikt u niet over een drukvat, dan kunt brengt u de lijm voor het dakoppervlak aan met vachtroller en gebruikt u spuitbusjes voor de randafwerking.

Is EPDM spuitlijm een must?

We kunnen dus wel concluderen dat EPDM spuitlijm een must is voor de kleine stukjes dak. Bij grote daken zijn spuitbussen het óók handig, maar dan voor de randen en afwerkingen. Kijk dus zeker even bij ons complete aanbod aan spuitlijm en andere EPDM-lijmen en bestel direct wat u nodig heeft.

Tips nodig?

Als u nog tips nodig heeft voor het werken met spuitlijm, welke (spuit)lijm te gebruiken of als u andere vragen heeft dan kunt u die gerust stellen aan onze experts. Neem hiervoor contact met ons op door te bellen of te mailen. U kunt ook ons online contactformulier gebruiken, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Vragen? Neem contact met ons op

De waardering van www.EPDM-TIGT.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2466 reviews.